Chiar daca auzim frecvent despre efectele secundare negative care ar putea sa apăra in urma epilării definitive, ele sunt minime.

Prin tratament se acționează doar asupra foliculului de păr, iar din acel folicul nu va mai crește un nou fir de păr.
Acțiunea laserului nu afectează țesutul din jurul foliculului de păr.
Fasciculul laser are o lungime de undă bine stabilită care este direcționată selectiv asupra foliculilor firelor de păr și care este absorbită de pigmentul melanin al firelor de păr. Tehnologia este foarte avansată si controlul asupra procesului este maxim.

În timpul terapiei se acționează doar asupra firelor de păr aflate în faza activă, de creștere, acestea fiind eliminate de pe zona de tratament, aproximativ 20-30% .În cadrul ședinței de tratament, laserul va acționa doar asupra acestor fire de păr, care există în mod real.

Foliculii care nu sunt in starea activa vor fi activați la un moment dat și astfel vor apărea fire de păr noi. Prin aplicarea unor noi tratamente, la un anumit interval de timp, și aceste fire de păr vor fi eliminate definitiv.

Comparativ cu alte tipuri de aparate de epilare definitivă, laserul diodă oferă cele mai rapide rezultate. În plus, tratamentul de epilare se aplică pe toate tipurile de piele .
Procedura stimulează creșterea de elastină și colagen, care ajută la restabilirea elasticității pielii. Clientele au observat o îmbunătățire a pielii din mai multe aspect. Devine mai neteda, mai fina și mai luminoasa. Putem vorbi chiar de ameliorarea unor simptome din spectru afecțiunilor cronice dermatologice.